၀က္သားခ်ဥ္လုပ္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ ၀က္သားအဆီမပါတဲ့အသားခ်ည္းပဲ တကီလိုေလာက္ကို အရင္ ၾကိတ္စက္နဲ႕ၾကိတ္လိုက္ပါေနာ္ .. အလြယ္တကူလုပ္ခ်င္ရင္ေတာ့ ၾကိတ္သား သံုးလည္းရပါတယ္ .. ျပီးရင္ အခ်ိဳမႈန္႕မသံုးဘဲ သၾကားရယ္ .. ဆားရယ္ကို အေနေတာ္ေလးထည့္ျပီး နယ္ေပးပါ .. ခနေလာက္နယ္ႏွပ္ထားေပးလိုက္ရင္ အရသာပိုစိမ့္၀င္ပါတယ္ .. ျပီးရင္ ရွမ္းဆန္ရွိတဲ့ေနရာေတြအတြက္ေတာ့ ရွမ္းဆန္ေပါ့ .. ကၽြန္မကေတာ့ ယိုးဒယားဆန္ကို ၀ယ္ထားတယ္ .. အဲ့ဒီဆန္ကို ထမင္းအေနေတာ္ေလာက္ေလးခ်က္ထားေပးပါ .. ထမင္းကိုေတာ့ အမ်ားၾကီးမသံုးဘဲ သင့္ရံု.. တကီလိုအတြက္ဆိုရင္ေတာ့ လက္တဆုပ္သာသာေလာက္ဆို အေနေတာ္ပါပဲ .. ဇလံုတခုထဲမွာထည့္ .. ခုနက နယ္ႏွပ္ထားတဲ့ ၀က္သားကိုထည့္ျပီးနယ္ေပးပါေနာ္ .. ရိုးရိုးနယ္ရံုမဟုတ္ဘဲ ငါးထမင္းနယ္ နယ္သလိုမ်ိဳး ေၾကေနေအာင္ ေျခရင္းနယ္ေပးရမွာပါ ... အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာ ဆားေလးနည္းနည္းနဲ႕ သၾကားေလးနည္းနည္းထပ္ထည့္ေပးပါေနာ္ .. ျပီးေတာ့မွ အဲ့ဒီနယ္ထားတဲ့ထမင္း၀က္သားအေရာကို ငွက္ေပ်ာဖက္နဲ႕ထည့္ထုပ္ေပးပါ . ( ကၽြန္မတို႕ဆီမွာေတာ့ အုအဲႏို ဆိုတဲ့ေနရာမွာ ငွက္ေပ်ာဖက္ရတယ္ .. ) ငွက္ေပ်ာဖတ္နဲ႕စည္းတဲ့အခ်ိန္မွာ တင္းတင္းၾကပ္ၾကပ္ကေလးျဖစ္ေအာင္စည္းဖို႕ေတာ့လိုပ ါတယ္ .. အေပၚကေန ၾကိဳးနဲ႕တင္းတင္းေလးစည္းေပးပါေနာ္ .. ျပီးတာနဲ႕ အေပၚကေန လက္ကိုင္ပ၀ါေလးပဲျဖစ္ျဖစ္ .. ပိတ္စခပ္ပါးပါးေလးနဲ႕ ထပ္ထုပ္ေပးရပါမယ္ .. ပလတ္စတစ္ဇလံုထဲကို အဲ့ဒီအထုပ္ကိုထည့္ျပီးေတာ့ အေပၚကေန အေလးတံုးတခုခုနဲ႕ ဖိေပးထားပါ . စမ္းျပီးလုပ္စားခ်င္တဲ့ မမေတြ ညေလးေတြက ျမန္မာတို႕ စလံုးတို႕မွာေနတာဆိုရင္ ပူတဲ့ေဒသဆိုေတာ့ကာ ၅ရက္ ကေန အလြန္ဆံုးတပတ္ေလာက္ဆို စားလို႕ရပါပီရွင္ .. ကၽြန္မလုပ္တာအခု ေအးတဲ့အခ်ိန္ဆိုေတာ့ ဆယ္ရက္ေလာက္ေတာ့ထားလိုက္ရပါတယ္ .. ဘယ္ေဒသမွာျဖစ္ျဖစ္ ဆယ္ရက္မေက်ာ္ပါေစနဲ႕ .. ဆယ္ရက္ေက်ာ္သြားခဲ့ရင္ အခ်ဥ္စူးသြားတတ္ပါတယ္ .. စားေတာ့မယ္ဆိုရင္ေတာ့ .. ေျမပဲကေလးေထာင္းျပီး ဆီခ်က္ကေလးခ်က္လိုက္ပါ .. ေျမပဲဆီခ်က္ေပါ့ .. ငရုတ္သီးမႈန္႕လည္းနည္းနည္းထည့္ .. ၾကက္သြန္ျဖဴရယ္.. ေျမပဲေထာင္းရယ္ကို ေရာျပီးခ်က္တဲ့ဆီခ်က္ပါ .. အဲ့ဒါေလးကို အေပၚကေန ဆမ္း .. ေဘးနားမွာ ငရုတ္သီးေျခာက္ေၾကာ္ေလးရယ္ .. ၾကက္သြန္ျဖဴလွီးထားတာေလးရယ္ .. ဂ်ဴးျမစ္ရွိရင္ဂ်ဴးျမစ္ကေလးရယ္ကို ေရာျပီးစားလိုက္ရရင္ျဖင့္ အရသာရွိတဲ့ ၀က္သားခ်ဥ္ေလး ျဖစ္ပါျပီလို႕ ........... ခ်က္နည္းမဟုတ္ရင္ အျပစ္မေျပာနဲ႕ေနာ္ .. စားၾကည့္ျပီးျပီ.. အရသာရွိတယ္ ... .. ခ်က္တတ္သလိုခ်က္ထားတာ ..
ေတာင္မေရာက္ေျမာက္မေရာက္ စားခ်င္သလိုခ်က္ထားတဲ့ ဟင္းကေလးကို အားေပးသြားၾကပါဦးေနာ္ ...
5 comments:
ဗိုက္ဆာလာၿပီ။။။
သံုးေဆာင္သြားပါရွင္ ...
နီတာက ယမ္းစိမ္းေၾကာင့္လား?? ယမ္းစိမ္းမရွိလို႕ ရွာလကာရည္နဲ႕လုပ္လိုက္တယ္ ရပါ့မလား..???
လုပ္စားမလို႕လိုက္ရွာတာ အဆင္ေၿပသြားတယ္
ေရးေပးထားတာ ေက်းဇူးပါေနာ္
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ဗ်ာ..
Post a Comment
ထင္ျမင္ခ်က္ေလးေပးတဲ့အတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။