Saturday, February 18, 2012

အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲစားၾကမယ္ ..

အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲ

၁.အုန္းနို႕
၂.ၾကက္သား
၃.ပဲမႈန္႕
၄.ၾကက္သြႏ္ျဖဴ
၅.ၾကက္သြန္နီ
၆.ဆီ
၇.ၾကက္သားမႈ႔န္


- ပထမဦးဆံုး ၾကက္သားကို ဆားနနြင္း၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊ ငရုတ္သီးစိမ္းမႈန္႕ု႕နဲ႕နယ္ပါ။
- ျပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီကို ဆီသတ္ေပးပါ။
- ပံုမွန္ကေတာ့ ၾကက္သြန္နီ။ၾကက္သြန္ျဖဴကို ငရုတ္သီးမႈန္႕နဲ႕ ဆီသတ္ေလ့ရွိေပမယ့္ ကၽြန္မကေတာ့ ၾကက္သားမွာပဲနယ္ပါတယ္။
- ပတ္၀န္းက်င္ကို ငရုတ္သီးေၾကာ္ေညွာ္နံ႕သက္သာေအာင္ရယ္၊ ဆီအပူလြန္ျပီး ငရုတ္သီးတူးတဲ့ ေဘးက ကာကြယ္ျပီးသားျဖစ္ေအာင္ရယ္ပါ :d
- အဲ့ဒီအျပင္ၾကက္ရိုးကိုလည္း တအိုးျပဳတ္ထားပါေသးတယ္။ အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲထဲက ၾကက္ရိုးကို အရမ္းၾကိဳက္လို႕ပါ.. အခ်ိဳအေနနဲ႕လည္း ၾကက္ရိုးျပဳတ္အရသာပါေပါင္းထည့္ေပးထားမို႕ ပိုအဆင္ေျပပါတယ္။
- ျပီးရင္ ဆီသတ္ထားထဲ့အိုးထဲကို ၾကက္သားနယ္ထားတာေတြကို ထည့္ျပီး ေရာေမႊေပးပါ။
- ၾကက္သား လံုးျပီးသြားျပီဆိုရင္ေတာ့ အုန္းႏို႕ပါ ထည့္ေမႊေပးပါ။ အုန္းႏို႕ကေတာ့ အၾကိဳက္နဲ႕လိုက္ျပိး လိုတိုးပိုေလ်ာ့ထည့္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
- အုန္းႏို႕အစား ႏို႕စိမ္းလည္း ထည့္လို႕ရပါတယ္။
- ပဲမႈန္႔၁ဗူးကိုေရ ၇ဗူး (ေရအစိမ္း) ထည့္ျပီး ပဲမႈန္႔ေတြ ေပ်ာ္တဲ့အထိေဖ်ာ္ေပးပါ…အရည္က်ဲက်ဲျဖစ္တဲ့ထိ ေဖ်ာ္ေပးဖို႕ မေမ့ပါနဲ႕.
- ျပီးရင္ မီးဖိုေပၚမွာ မီးျပင္းျပင္းႏွင့္ပြက္လာသည္႕ အထိ က်ိဳပါ
-ပူလာရင္ ပဲရည္ပ်စ္လာမွာျဖစ္ပါတယ္.. က်ဲက်ဲၾကိဳက္ရင္ ေရေႏြးေရာေပးလိုက္ အဆင္ေျပပါတယ္ ( ဧည့္သည္လာရင္လည္း ေရေႏြးထည့္လိုရပါတယ္ .. :d )
- ပဲရည္ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ေတာ့ မီးေလွ်ာ့ထားျပီး ခုနကျကက္သားဆီသတ္ထည့္ျပီး ဆူပြတ္လာသည့္အထိ ေမႊေပးပါ
- ၾကက္ရိုးျပဳတ္ေတြကိုလည္း ထည့္ေပးဖို႕ မေမ့ပါနဲ႕ဦး
- ငါးဖယ္၊ ငံုးဥ၊ ပဲျပား၊ ဘဲေသြး ဟင္းရည္အိုးထဲ ထည့္နိုင္ပါတယ္
- ဟင္းအိုးဆူလွ်င္ အုန္းနို႔ေခါက္ဆြဲ က်က္ပါျပီ။
- ေရွာက္သီးစိတ္ေလးေတြရယ္၊ ၾကက္သြန္နီစိမ္းပါးပါးလွီးထားတာေတြရယ္နဲ႕ တြဲဖက္စားရင္ေတာ့ အင္မတန္အရသာရွိတဲ့ အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲေလးျဖစ္ျပီေပါ့။
- အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲေပၚကေန တင္ဖို႕ မုန္႕ၾကြပ္၀ါေလးေတြရယ္။ ဘူးသီးေၾကာ္၊ ပဲေၾကာ္၊ စသျဖင့္ ကိုယ္ႏွစ္သက္ရာနဲ႕ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။

Monday, February 13, 2012

ခ်စ္သူမ်ားေန႕အတြက္ ကၽြန္မရဲ႕ ရင္ခုန္သံတပိုင္းတစ

ခ်စ္သူမ်ားေန႕အတြက္ကၽြန္မခ်စ္သူကို ဘာေပးရရင္ ေကာင္းမလဲလို႕ ကၽြန္မအေတြးေတြနယ္ခ်ဲ့ေနမိခဲ့တယ္။
ေတြးရတာလည္း အခက္သားလား။ ကၽြန္မခ်စ္သူက သူမ်ားေတြနဲ႕မတူ တမူထူးျခားတဲ့ အက်င့္တမ်ိဳးနဲ႕သူေလ။
ခ်စ္သူမ်ားေန႕ဆိုတာ အေရးၾကီးလို႕လား။ အဲ့ဒီေန႕တရက္ပဲ ခ်စ္ျပရမွာလားဆိုတဲ့ တမင္အရြဲ႕တိုက္တာ မဟုတ္ရင္ေတာင္ ကၽြန္မ လႈပ္လႈပ္ရွားရွားျဖစ္ေနတာကို ၾကည့္မရပံု ေပၚပါတယ္။

ခပ္ရိုးရိုးေနတတ္ျပီးRomanticဆန္တဲ့ Surprise ဆိုတာမ်ိဳးကိုလည္း ဘယ္လိုမွ မလုပ္တတ္တဲ့ လူတေယာက္ေပါ့။ အမွတ္တရေန႕မွာ လက္ေဆာင္ေပးရင္ေတာင္ အသံုး၀င္မယ့္ပစၥည္းမ်ိဳး၊ ကၽြန္မတကယ္လိုအပ္ေနတဲ့ပစၥည္းမ်ိဳး၊ ဒါမွမဟုတ္ ကၽြန္မအတြက္ ရွိသင့္တယ္လို႕ထင္တဲ့ပစၥည္းမ်ိဳး ( ဥပမာ ေျပာရရင္ ေအးတဲ့အရပ္ေဒသမွာေနထိုင္ျပီး အတြင္းအပူအက်ီၤ၀တ္ရတာကို အသက္ရႈၾကပ္တယ္လို႕ထင္တတ္တဲ့ လူ႕ကန္႕လန္႕ ကၽြန္မအတြက္ အေႏြးအက်ီ၀ယ္လာေပးတာမ်ိဳးေပါ့ ။ကၽြန္မမွ တခါမွ မ၀တ္ဘဲ မၾကိဳက္တဲ့အရာေပမယ့္ ခနခနအေအးမိတဲ့ ကၽြန္မအတြက္ လိုအပ္ေနတာ အမွန္။သူ၀ယ္ေပးေတာ့လည္း ၀တ္ရေတာ့တာေပါ့။ ကိုယ့္ဘာသာဆို ဘယ္လိုမွ၀တ္ျဖစ္မွာမဟုတ္တဲ့ ပစၥည္းေပမယ့္ သူ၀ယ္လာေတာ့ သံုးရတာေပ့ါေလ။ ) ကၽြန္မမၾကိဳက္တဲ့ပစၥည္းေပမယ့္ သူ၀ယ္ေပးလာတဲ့အခါ စူပုတ္စူပုတ္နဲ႕ သံုးရင္းနဲ႕ သံုးတတ္သြားေတာ့တာပါပဲ။ အမွတ္တရေန႕ေတြမွာလည္း ကၽြန္မက ႏွင္းဆီပန္းေလးျဖစ္ျဖစ္၊ အရုပ္ကေလးျဖစ္ျဖစ္ သူ႕ဆီက ေမွ်ာ္လင့္ရင္ေတာင္ အသံုးမ၀င္ဘဲပိုက္ဆံျဖဳန္းရာေရာက္တယ္လို႕ အေတြးရွိတဲ့သူနဲ႕ကၽြန္မ ရန္ျဖစ္ရတာ ခနခနပါပဲ။

အဲ့ဒီလိုအေတြးေတြနဲ႕ ခံယူခ်က္ရွိတဲ့ ကၽြန္မခ်စ္သူအတြက္ ဘာေပးရင္ေကာင္းမလဲဆိုတာ၊ တကယ္လည္း သံုးလို႕ရရမယ္။ သူ႕တေယာက္ထဲအတြက္ အမွတ္တရလည္း ျဖစ္ရမယ္ဆိုတဲ့ အၾကံနဲ႕ေပါ့။
သံုးရက္ေလာက္ အၾကံဥာဏ္ေတြေပါင္းစုံထုတ္ျပီးတဲ့ေနာက္မွာေတာ့ အၾကံတခုရလာပါေတာ့တယ္။ အဲ့ဒါကေတာ့ ကၽြန္မကိုယ္တိုင္ သူ႕အတြက္အမွတ္တရ လက္ေဆာင္ လုပ္ေပးမယ္ဆိုတာပါပဲ။
အၾကံရျပီးျပီးခ်င္း ကၽြန္မအားကိုးေနက် ဂူးဂယ္လိုက္ .. youtube ၾကည့္လိုက္နဲ႕ ေတာ္ေတာ္ေလး အလုပ္မ်ားခဲ့ပါေသးတယ္။ ေနာက္ဆံုးမေတာ့ သူမ်ားေတြ စပယ္ရွယ္လုပ္ထားတဲ့ ဒီဇိုင္းေတြကိုေတာ့
ဘယ္လိုမွ မီေအာင္လုပ္ႏိုင္မွာမဟုတ္တာေသခ်ာတဲ့ ခပ္တံုးတံုးကၽြန္မ ကိုယ္ပိုင္ပဲ လုပ္တတ္သလို လုပ္မယ္ေဟ့ဆိုျပီး စူပါကို သြားခဲ့ပါေတာ့တယ္။

ေဟာ .. စူပါေရာက္ပါျပီ။ ျမတ္စြာဘုရား .. ဂ်ပန္လိုေတြအသံုးအႏံႈးေတြနဲ႕ပဲ ေရးထားတဲ့ မုန္႕လုပ္တဲ့ ေကာင္တာကိုအေရာက္မွာေတာ့ ငိုခ်င္စိတ္ကိုေပါက္ပါေတာ့တယ္။ ကၽြန္မစဥ္းစားေတြးထားခဲ့တာက ကြတ္ကီးလုပ္မယ္ေပါ့၊ ေခ်ာ့ကလက္လုပ္မယ္ေပါ့။ ခပ္တည္တည္နဲ႕ ေကာင္တာအေရာက္မွာ အမ်ိဳးအမည္စံုလွတဲ့ မုန္႕ဖုတ္အမယ္ေတြ ေတြ႕ရျပီး ကၽြန္မေခါင္းေတာက္ေအာင္ ရွာရပါေတာ့တယ္။ ကြန္ပ်ဴတာတလုံးနဲ႕ ဘ၀တခုျဖစ္ေနတဲ့ကၽြန္မ ကြန္ပ်ဴတာအသံုးအႏံႈးကလြဲရင္ ဘာမွမသိတာအမွန္။ အဲ့ဒါနဲ႕ပဲ ကၽြန္မထင္ရာျမင္ရာ ( ေသခ်ာေလာက္တာ ) ေရြးျပီး ေကာက္ထည့္လာခဲ့တာေပါ့။ ( ဘယ္ရမလဲ.. လံုး၀အရံႈးမေပး.. ဟိဟိ )

ကြတ္ကီးလုပ္တဲ့အမႈံ႕ဗူးကတဗူး၊ Baking Power က တဗူး၊ ေခ်ာ့ကလက္လုပ္တဲ့ေခ်ာ့ကလက္အစိမ္းျပားက တေတာင့္၊ ပံုလုပ္တဲ့ ခြက္ကေလးက ေလးခု၊ သၾကားအမႈန္႕ႏုႏုေလးေတြက တထုပ္၊ေခ်ာ့ကလက္အခဲေလးေတြ တထုပ္၊ အလွဆင္တဲ့ အေရာင္စံု သၾကားမုန္႕ေတြက ေလးထုပ္၊ ( အမေလး ထင္ရာျမင္ရာစြတ္၀ယ္တာ သံုးလိုက္ရတာက နည္းနည္းေလး .. ဟီးး ) ကိတ္မုန္႕အလွလုပ္နည္းစာအုပ္ေတြ႕လို႕ေကာက္ထည့္လာေသး ... ႏြားႏို႕ကတဗူး၊ မုန္႕လုပ္တဲ့ မာဂ်ရင္းက တဗူး၊ ၾကက္ဥကတကဒ္၊ ကြတ္ကီးလုပ္ျပီးရင္ မိုက္ကရိုေ၀့ဖ္ထဲထည့္ခါနီး ေအာက္ကခံတဲ့ စကၠဴက တလိပ္၊ စကၠဴေပၚမွာ မုန္႕မကပ္ေအာင္ျဖဴးတဲ့အမႈန္႕က တထုပ္။ မုန္႕ေဖ်ာ္ဖို႕အတြက္ ဖန္ပန္းကန္က တလုံး ( အၾကီးမရလို႕ အလတ္စား၀ယ္လိုက္တာ ေမႊမရလို႕ အိမ္မွာရွိတဲ့ဟာနဲ႕ပဲ သံုးလိုက္ရပါေရာလား .. ဟီးး) စံုလိုက္တဲ့ အမ်ိဳးအမည္ေတြ၊ စူပါထဲကအထြက္မွာေတာ့ ကၽြန္မလက္ႏွစ္ဖက္ကို အထုတ္ေတြအျပည့္ပါပဲ။

အိုေက . ဒါနဲ႕ ကၽြန္မအတြက္ ပစၥည္းေတြ စံုျပီေပါ့။ ကၽြန္မရဲ႕ ခ်စ္သူအတြက္ မုန္႕လုပ္ျခင္း လုပ္ငန္းၾကီး စတင္ပါျပီ။ ကၽြန္မအတြက္ ပထမဆံုးစလုပ္တဲ့မုန္႕ျဖစ္တာေၾကာင့္ ကၽြန္မလိုပဲ ၾကံစည္ျပီးလုပ္ၾကည့္ရင္ေကာင္းမလား ဆိုတဲ့သူေတြအတြက္ တိုက္တြန္းရင္း ကၽြန္မရဲ႕ မဟာအၾကံအစည္ မုန္႕လုပ္နည္းၾကီးကို လိုက္လုပ္ၾကည့္ခ်င္ ၾကည့္ၾကေပါ့ေနာ္ :D ( မုန္႕လုပ္နည္းေတြရဲ႕ လမ္းအတိုင္း လုပ္ထားတာ မဟုတ္ဘဲအဆင္ေျပသလို လုပ္ထားတာ ျဖစ္တဲ့အတြက္ စပယ္ရွယ္လစ္စ္ မမတို႕ ကိုကိုတို႕ ဦးဦးတို႕ ေဒၚေဒၚတို႕ ခြင့္လႊတ္ၾကပါကုန္။)

ပထမဦးဆံုး မုန္႕ေဖ်ာ္တဲ့ပန္းကန္ထဲကို ကြတ္ကီးမႈန္႕ေတြ ေဖာက္ထည့္ပါတယ္။
အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာပဲ မာဂ်ရင္းကို ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းစာေလာက္ လွီးထုတ္ျပီး ခြက္တခုထဲထည့္ မိုက္ခရိုေ၀့ဖ္ထဲမွာ ခပ္ေႏြးေႏြးေလး အပူေပးျပီး ေဖ်ာ္လိုက္ပါတယ္။
အဲ့ဒီကေနရလာတဲ့ မာဂ်ရင္းကို ကြတ္ကီးမႈန္႕ေတြထဲေလာင္းထည့္၊ ၾကက္ဥတလံုး ကိုေဖာက္ျပီး ေခါက္ထည့္၊ ႏြားႏို႕နည္းနည္းေလာင္းထည့္နဲ႕ ... ေခါက္တဲ့အတံေလးကိုယူျပီး ေခါက္ၾကည့္တဲ့အခါ နည္းနည္းက်ဲသြားပါေရာလား။ အဲ့ဒါနဲ႕ကမန္းကတန္း ကြတ္ကီးမႈန္႕ထပ္ထည့္ျပီး ေသခ်ာထပ္ေခါက္ၾကည့္ေတာ့ မုန္႕လုပ္လို႕ရတဲ့အေနေတာ္ေလးရပါျပီ။ ကြတ္ကီးပံုသြင္းတဲ့အသဲပံုေလးထဲနဲ႕ နယ္ထားတဲ့ကြတ္ကီးေတြေပၚမွာ ပံုလွီးၾကည့္လိုက္ေတာ့ အသဲပံု ပံုလွလွေလးေတြရလာပါတယ္။ မိုက္ခရိုေ၀့ဖ္ထဲကေအာက္ခံျပားကိုယူ၊ အေပၚကေန ကြတ္ကီးေအာက္ခံစကၠဴေလးကိုခင္းျပီး မုန္႕မကပ္ေအာင္ျဖဴးတဲ့အမႈန္႕ကိုနည္းနည္းျဖဴး။ ကြတ္ကီးေလးေတြတင္လိုက္ပါတယ္။ မုန္႕လုပ္နည္းမွာ ၁၂မိနစ္လို႕ေရးထားေပမယ့္ တူးသြားမွာေၾကာက္တဲ့ကၽြန္မ ၈မိနစ္ပဲထားျပီး ကြတ္ကီးစဖုတ္ပါေတာ့တယ္။ ေနာက္တဖက္မွာလည္း ေခ်ာ့ကလက္အစိမ္းေတာင့္ကို မုန္႕ဖုတ္ခြက္ထဲထည့္ျပီးမိုက္ခရိုေ၀့ဖ္ထဲခနထည့္ျပီးေမႊေပးတဲ့ေနာက္မွာေတာ့ပံုေဖာ္ဖို႕ ေခ်ာ့ကလက္အႏွစ္ေလးရလာပါျပီ။
၈မိနစ္ျပည့္လို႕ရလာတဲ့အခ်ိန္မွာေတာ့ အျပင္ကိုတေခါက္ထုတ္ျပီး ေခ်ာကလက္အႏွစ္နဲ႕ ကၽြန္မလိုခ်င္တဲ့စာသားေလးေတြရေအာင္ စုတ္တံေလးထဲထည့္ျပီး ပံုေဖာ္လိုက္ရာမွာေတာ့ ကၽြန္မလိုခ်င္တဲ့ပံုေလးေတြ ရလာပါေတာ့တယ္။ ( ကိုယ္တိုင္လုပ္တဲ့မုန္႕ကို ကိုယ္တိုင္သေဘာေတြက်ေနတာ ဘယ္သူရွိမလဲ .. ကၽြန္မေပါ့ :D )

ေနာက္တၾကိမ္ မိုက္ခရိုေ၀့ဖ္ထဲကို ႏွစ္မိနစ္ျပန္ထည့္အျပီးမွာေတာ့ အနံ႕အရသာနဲ႕ျပည့္စံုတဲ့ ဗယ္လင္တိုင္းကြတ္ကီးေလးေတြရျပီေပါ့ ....

အဆင့္ဆင့္လုပ္ေနတုန္းကစိတ္ထဲမယ္စိုးရိမ္စိတ္ရွိတာတေၾကာင္း၊ ကင္မရာကိုင္ဖို႕လက္ကမအားတာ တေၾကာင္းတို႕ေၾကာင့္ရလာတဲ့ကြတ္ကီးေလးေတြကိုပဲ ဓာတ္ပံုရိုက္ႏိုင္ပါေတာ့တယ္။

ကၽြန္မရဲ႕ ခ်စ္ျခင္းအားျဖင့္ ခ်စ္သူမ်ားေန႕မွာ ကၽြန္မသိပ္ခ်စ္ရတဲ့သူ ေပ်ာ္ရႊင္ၾကည္ႏူးႏိုင္ပါေစ ...

( သူ႕ကိုေပးလိုက္တဲ့အခ်ိန္ရဲ႕ ကၽြန္မရဲ႕ခံစားခ်က္ကို ေနာက္တပို႕စ္မွာမွ တင္ေတာ့မယ္ေနာ္ )

Monday, February 6, 2012

ျပည္ၾကီးငါးသုပ္



လိုအပ္သည့္ အရာမ်ား ..

(၁) ျပည္ၾကီးငါးတေကာင္
(၂) ပဲၾကာဇံအနည္းငယ္
(၃) သခြားသီး သံုးပံုတပံု ( အလံုးေသး )
(၄) ငရုတ္သီးစိမ္းႏွစ္ေတာင့္ ( အၾကီး )
(၅) အသားမႈန္႕အနည္းငယ္
(၆)ဆားအနည္းငယ္
(၇)ပဲငံျပာရည္အၾကည္ တဇြန္း
(၈)ဆလပ္ရြက္ ႏွစ္ရြက္
(၉)ခရမ္းခ်ဥ္သီးတလံုး
(၁၀) သံပုရာသီး

ျပည္ၾကီးငါးတေကာင္ကို ေရစင္စင္ေဆးျပီး အကြင္းေလးေတြျဖစ္ေအာင္လွီးထားပါ။ အကြင္းအျဖစ္လွီးလို႕မရတဲ့ အျမီးပိုင္းကိုေတာ့ ဒီတိုင္းပဲ အပိုင္းလိုက္ထားပါ။ ျပည္ၾကီးငါးေတြ လွီးျပီးျပီိဆိုရင္ေတာ့ ဆားအနည္းငယ္နဲ႕ အသားမႈန္႕ အနည္းငယ္ ထည္ျပီး ျပဳတ္ေပးပါ။
ျပည္ၾကီးငါးကို အရမ္းႏူးအိေနေအာင္ျပဳတ္စရာမလိုဘဲ အေနေတာ္ေလးခပ္မာမာေလး အေနအထားမွာ ခ်ေပးပါ။ ႏူးအိမေနခင္အေနအထား ဟုတ္မဟုတ္ ခက္ရင္းေလးနဲ႕ ထိုးျပီး ၾကည့္ႏိုင္ပါတယ္။
ျပည္ၾကီးငါးရဲ႕ အျမီးပိုင္းေလးေတြကို ေသးေသးေလးျဖစ္ေအာင္ ႏုတ္ႏုတ္ေလးလွီးေပးပါ။ သခြားသီးကိုလည္း အ၀ိုင္းေလးေတြရေအာင္ ၆ ၀ိုင္း ၇၀ိုင္းေလာက္လွီးထားေပးပါ။ က်န္တဲ့သခြားသီးကိုေတာ့ အေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားေပးလို႕ရပါတယ္။
ုငရုတ္သီးစိမ္း ( ဒီမွာေတာ့ ငရုတ္သီးအနီပဲ၀ယ္လို႕ရလိုက္တာမို႕ အနီေလးနဲ႕ သုပ္လိုက္ပါတယ္ ) ကို အနီတေတာင့္ အစိမ္းတေတာင့္ထည့္ႏိုင္ရင္ ပိုလွပါတယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းရဲ႕ အစပ္ပမာဏေပၚမူတည္ျပီး လိုတိုးပိုေလ်ာ့ ထည့္ေပးပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလည္း ပါးပါးေလးလွီးထားေပးပါ။ ျပည္ၾကီးငါး၊ သခြားသီး အစရွိတာေတြကို လွီးေနတုန္းမွာပဲ ေရေႏြးပူပူတအိုးတည္ထားေပးပါ။ ေရေႏြးဆူလာတာနဲဲ ပဲၾကာဇံကို ထည့္ျပီး ျပဳတ္ေပးပါ။
ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေရေႏြးထဲထည့္ျပဳတ္ျပီးတာနဲ႕ ေရအားလံုးကိုသြန္ခ်ျပီး ေရေအးေအးေလးနဲ႕ ေဆးလိုက္ပါ။
ေရခဲေရနဲ႕ေဆးလည္းရပါတယ္။ အားလံုးျပင္ဆင္ျပီးတာနဲ႕ ဇလံုတခုထဲမွာ လွီးထားတဲ့ ျပည္ၾကီးငါးေတြရယ္။ ပဲၾကာဇံေတြရယ္။သခြားသီးအေသးေလးလွီးထားတာေတြရယ္၊ငရုတ္သီးစိမ္းရယ္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးထားျပီးသားေတြရယ္၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္တဇြန္းရယ္၊ ဆားအနည္းငယ္ရယ္ အသားမႈန္႕အနည္းငယ္ရယ္ကို ေရာျပီး သံပုရာသီးတျခမ္းကို ညွစ္ထည့္ျပီး နယ္ေပးပါ။ အရမ္းၾကီးနယ္စရာမလိုဘဲ ခပ္ဖြဖြေလးနယ္ေပးရံုနဲ႕ရပါျပီ။
ပန္းကန္ျပားတခ်ပ္မွာ ဆလပ္ရြက္ႏွစ္ရြက္ကိုလွေအာင္ တင္ျပီး အဲ့ဒီအေပၚမွာ နယ္ထားတဲ့ျပည္ၾကီးငါးသုပ္ကိုထည့္ ၊ ျပည္ၾကီးငါးသုပ္ထဲက ျပည္ၾကီးငါးအကြင္းေလးေတြကို အေပၚမွာတင္၊ ပန္းကန္ေဘးပတ္လည္မွာ က်န္ေနတဲ့ သခြားသီးလွီးထားတဲ့အ၀ိုင္းေလးေတြကိုတင္ေပးရင္ရပါျပီ။ လြယ္လည္းလြယ္ကူ ၊ ျမန္လည္းျမန္ဆန္တဲ့ အသုပ္ဟင္းလ်ာတမ်ိဳးပါ။